NOTD: Plants & Zombies | Emerald Sparkled

Saturday, January 22, 2011

NOTD: Plants & Zombies

Have you ever heard about the game Plants vs. Zombies? Lately I've been playing like crazy =) It's great value and very entertaining =D You have an army of plants, and you're trying to prevent the zombies from entering your house & eat your brains! =D
I haven't done this manicure as a tribute to the game, it was more of a coincidence. I first applied Orly It's Not Rocket Science, then when I was starting to get bored with my nails, I applied Nailene Bedazzled stickers to my ring fingers. The moment I started playing the game again it dawned on me. Since It's Not Rocket Science is a dupe for China Glaze Zombie Zest, and that I have subconsciously associated them with each other months ago, I thought this could be a great tribute manicure.




Sometimes people ask me if I retouch the pictures before posting. The answer is: Of course I do! You probably know that however nice the camera makes the pictures come out, there is still room for editing. Sometimes there is noise, sometimes the contrast is bad, sometimes the hands come out too red because of the polish/background, etc. I sometimes have wounds or my cuticles are too dry, this can be barely noticeable to the naked eye, but clearly visible on pictures. Sometimes the color of the polish looks off, which I think might be very deceiving. So I'm not against editing, and I don't consider editing as cheating. There is an aesthetic aspect of blogging, and there is nothing wrong if you want your pictures to look appealing. I don't think there is such thing as "flawless cuticles" or "flawless nails". Some might be lucky thanks to genetics, obviously, but we are not made of plastic, organic is bound to have flaws. =)
In the pictures above I only increased the contrast & the sharpness. This is how my cuticles look like when I baby them like crazy. I mean like crazy, and they're still flawed. They are dry as soon as Lemony Flutter gets absorbed. And I can't baby them every day. Why did I write about this? Because I'm happy with my cuticles, but sometimes I can't bear to see how white they get when they're dry, especially after the crazy moisturizing. They seem to have a mind of their own. That's why I sometimes correct the pictures using an editing software, and I don't see a reason to be ashamed of that =)

Hiç Plants vs. Zombies diye bir oyun duydunuz mu? Son zamanlarda sarmış vaziyetteyim bu oyuna =) Fiyatına göre çok uzun süren, bitmek bilmeyen, zorluk seviyesi mantıklı artan, çok eğlenceli bir oyun =D Oyunda bir bitki ordunuz var, ve onları kullanarak zombilerin evinize girip beyninizi yemesine engel olmaya çalışıyorsunuz.
Aslında bu manikürün oyunla ilgisi tesadüf eseri oldu. Önce Orly It's Not Rocket Science sürmüştüm, sıkılınca yüzük parmaklarıma Nailene Bedazzled çıkartmalarından yapıştırdım. Sonra oyunu açtığımda birden çağrışım yaptı. It's Not Rocket Science ile China Glaze Zombie Zest neredeyse aynı oldukları ve ben bilinçaltımda onları birbiriyle ilişkilendirmiş olduğum için, bu manikürü bu çok sevdiğim oyundan bir esinlenme olarak kabul edin =)
Bu arada, bazen bana resimlerimde photoshop olup olmadığımı soranlar oluyor. Cevabım: Tabi ki var! Eğer fotoğrafla ilgilenen biriyseniz, kameranız ne kadar kaliteli olursa olsun iç mekanda çekilen fotoğraflar doğal ışık almadığı için kusursuz olmadıklarını bilirsiniz. Bazen resimde gürültü olur, bazen kontrast kötüdür, bazen elleriniz kıpkırmızı ya da sapsarı çıkabilir, tırnak etlerinizde yara ya da aşırı kurumadan dolayı beyazlaşmalar olabilir. Bazen bu kusurlar çıplak gözle görülmese de, resimlerde çok kötüymüş gibi çıkar. Bazen ojenin rengi gerçekle tamamen alakasız çıkar, bu da resimlere bakan biri için çok yanıltıcı olabilir. Bu yüzden ne resim editlemeye karşı olmak, ne de bunu birilerini kandırmak olarak görmemek lazım. Blog yazmanın estetik bir yönü de var, ve bence bir insanın resimlerinin güzel gözükmesini istemesinde hiçbir sorun yok. Zaten "kusursuz tırnak" ya da "kusursuz tırnak eti" diye birşey aramak ya da öyle bir beklenti içine girmek anlamsız. Bazı insanlar genetik olarak diğerlerinden daha şanslıdır, fakat hiçbirimiz plastikten yapılma değiliz, tabi ki kusurlarımız olacak =)
Örneğin yukarıdaki resimlerde sadece kontrast ve keskinlik ayarlarıyla oynandı, tırnak ve tırnak etlerinde hiçbir düzeltme yok. Bu, tırnak etlerimin deli gibi ilgilenilmiş ve şımartılmış hali. Evet deli gibi ilgilenmeye çalışıyorum yumuşak olsunlar diye, ve hala kusurları var. Nemlendirici emilir emilmez yine kuruyorlar sanki, ve işin kötüsü ben her gün onlarla şu aralar ilgilendiğim gibi ilgilenemiyorum, ilgilensem bile onlar her zaman bu ilgiye istediğim karşılığı vermiyor. Peki bunları niye yazdım? Çünkü tırnaklarım ve tırnak etlerimle mutluyum, fakat bu kurumalarına ve beyazlaşmalarına her zaman dayanabildiğim anlamına gelmiyor, özellikle zaten elimden geleni yapıyorsam. Onların kendi kafasına göre hareket ettiğini kabullendim artık. Bu yüzden bazen resimleri editleyip kusurları silebiliyorum, ve bundan utanç duymuyorum =)

40 comments:

  1. Thats a shade looks great on you... I could never wear I would look like a Zombie!!

    ReplyDelete
  2. Tallnut çizmeni beklerdim halbuki :P Kızgın suratlı, gözyaşı akarken falan :D

    ReplyDelete
  3. oooo i love this!

    What software do you use to edit your pictures if you dont mind me asking. Ive just started a blog, and i never even thought about editing my pictures before posting them =-/

    Hugs!

    http://spellbindingnails.blogspot.com/

    ReplyDelete
  4. Oyuna baktım en kısa zamanda indiricem :) Ojenin rnegi çok güzel çiçk lerle dahda güzel olmuş :)

    ReplyDelete
  5. i was just gonna ask if those were flat rhinestones because they are too cute. another great mani!

    ReplyDelete
  6. Ya bu arada, editleme konusunda %90 katılıyorum sana, renk ve keskinlik ayarı yapılması çok normal sonuçta renk üzerine yazıyoruz, ama noise azaltma işlemine ben karşıyım. Çoğu zaman plastik gibi bi görüntü yaratıyor, bence hiç estetik değil, üstelik gerçekçi olmayan bir ideal sergilemek bana etik gelmiyor. Kendin de demişsin bazen ne kadar uğraşırsam uğraşayım kütiküllerim kuruyor, zaten kusursuz tırnak eti diye bişi yoktur diye. O zaman niye öyleymiş gibi gösterelim :) Tırnak bloglarında çok da önemli olmayabilir ama özellikle genç kızlarda dergilerde airbrush edilmiş, rötuşlanmış ciltli vücutlu kadınları görmek "mükemmel olmalıyım" isteğini arttırarak onları yeme bozukluklarına, sağlıksız alışkanlıklara itiyor, özgüvenlerini yokediyor. Bu yüzden rötuşlama işlemine karşı olmanın çok mantıklı temelleri var aslında. Güzel görünmek için sağlıklı ve mantıklı önlemleri almak yerinde bir davranış, ama elinden geleni yaptıktan sonra da kabullenmek ve barışık olmak lazım. Bu postun fotoğrafları çok güzel, başka hiç editlemeye ihtiyacı yok bence, ama bazen gürültü azaltma işlemi aşırıya kaçabiliyo sanki :) Umarım kızmazsın, bilgisayar başında konuşan biriyim neticesinde.

    ReplyDelete
  7. şu fotoshop işlemine bende katılıyorum özellikle renk konusunda bazen kameralar moru mavi maviyi mor cekebiliyor bunları duzeltmekte kusur görmuyorum ben aynı sekilde tırnaktaki yara ve izleride duzeltmek insanları yanıltıyor anlamına gelmiyor

    ReplyDelete
  8. thank you my friends! glad you liked this. =)
    @Başak tabi ki kızmadım, zaten böyle eleştirileri kaldıramasam böyle bir yazı yazmazdım =) ben resim editleme konusunda çok iyi olduğumu iddia edemem, sonuçta mesleğim değil... digital noise kaldırdığım çok azdır, o da gerçekten resim grained bir görünüm elde ettiyse yaptığım birşey, yoksa o plastiğimsi görüntüyü ben de hiç sevmem ve doğallığını kaybedecek şekilde uygulamamaya çalışırım... kuru ve beyaz tırnak etleri görsel olarak hoşuma gitmiyor, bu birinde gördüğümde kötü dediğim birşey değil, sadece kendimde, özellikle çıplak gözle öyle gözükmezken resimler fazla detaylı ve olduğundan kötü çıktığında engellemek istediğim bir görüntü. bir de insan önemsediği birşeyden karşılık alamadığı zaman sanırım kötü hissediyor, örneğin tırnak etlerimin bazen nemsizken bile güzel gözüküp bazen nemlendirdiğimde aşırı nazlı davranmaları şeklindeki tutarsızlık ve buna her zaman işleyen bir formül bulamamak beni deli ediyor =)
    bu arada tall nutlara ben çok üzülüyorum gözlerinden bir damla yaş akıyor kıyamam! =D
    @Sarahlouise1986 I'm using Corel Paint Shop Pro XI ;) but there is a lot of great free software out there, try http://www.picnik.com/ =)

    ReplyDelete
  9. @youknow ayni fikirdeyim bu baskalarina ben kusursuzum izlenimi yaratmaktan cok insanin kendini iyi hissetmesiyle alakali =/ yani ben daha cok kendi gozumu rahatsiz eden seylere mudahale ediyorum ve bunu minimumda tutmaya calisiyorum

    ReplyDelete
  10. Ben Photoscape kullanıyorum bu arada, bilgisayarı yavaşlatmıyor ve editlemek için herşeyi içeriyor, ne eksik ne fazla :)
    Anlıyorum canım, ne yaparsam yapayım kuru kalıyor diyip hiç rahatsız olmadan fotoğraf koyabilmek cesaret ister, her türlü yorum geliyor çünkü. İnsanın emek verip de kendini ortaya koyması hiç farkına bile varılmayan, appreciate edilmeyen bi özellik bloggerlarda, halbuki görüldüğünden daha zor olabiliyo bazen :)

    ReplyDelete
  11. You shouldn't be ashamed of editing your photos. I personally adore your nail art and swatches, they're beautiful and some of the best nail polish blogging photography out there, in my opnion.

    ReplyDelete
  12. euhe ben de tam bugün plants vs zombies:The Game of the Year editionı oynamaya başlamıştım. denk geldi :D Renk uymuş oyuna, tam zombi rengi. Editleme konusunda ise kimse bir şey diyemez bence. Gerçeğine uygun olduktan sonra biraz rötuşlamadan bir şey olmaz. :)

    ReplyDelete
  13. @Başak onu hic kullanmadim ama sen bu isin uzmanisin eminim cok iyidir =)
    @Başak haklisin bazen resimde oyle cikiyor ki moralim bozuluyor kenarlarda gozume gozukmeyen cikintilar, kuruluklar falan, ustelik her gun resimden once ilgilendigim halde... moralim bozuluyor bazen, hic koyasim gelmiyor sonra biraz kendine getirebilince birden tekrar isiniyorum yaptigim ise... bu benim burayi surdurebilmem icin de bana motivasyon sagliyor ciplak gozle gordugum hale getirince =)
    @The Student's Guide To Nail Polish thank you so much ^-^ This really means a lot... <3
    @Sakurai Chune harika bir oyun di mi =D Acayip eglenceli =DDD Tesekkur ederim bu arada feedback icin <3

    ReplyDelete
  14. Bana çimen gibi geldi :) sanırım oyunu bilmediğim içindir :p
    çimen ve o çiçekler cuk oturmuş :)

    ReplyDelete
  15. This is how such a simple mani can look so great :)
    kiss

    ReplyDelete
  16. @tansumut cok guzel bir oyun tavsiye ederim =D tesekkur ederim bu arada begendigine sevindim =D
    Thanks, @Helena! =D

    ReplyDelete
  17. Essa cor é muito linda, linda demais!!!!!

    bjus.
    http://useihoje.blogspot.com

    ReplyDelete
  18. Bana da Şebnem Ferah'ın Benim Adım Orman Albüm kapağını hatırlattı:)
    Bende blogta ara sıra ojelere yer veriyorum ve editleme konusunda sizi çok iyi anlıyorum.Ben tırnaklarıma baktığımda bir sorun görmüyorum ama fotaografta bir sürü sinir bozucu şey gözüküyor.Bende bundan sonra oje fotolarını editliycem.Özellikle tırnak diplerindeki soyukları.Aklımı çeldiniz işte:)))

    ReplyDelete
  19. @Shayna hmm hic oyle dusunmemistim =D
    Iste beni de fotografta cikan o gereksiz ayrintilar deli ediyor =) Iki makinem var birisi dslr, o ten rengini falan harika yakaliyor digeri ise cok keskin ve macrosu, renk yakalamasi harika, ama o da elimdeki tum renk farklarini, tum girinti cikintilari, tum kusurlari yakaliyor fazla keskin =D

    ReplyDelete
  20. Sen birde fondöten postu çekerken beni görsen.Bunalıma giriyorum resmen:)
    Benim yüzümde bu kadar tüy,leke,gözenek vs var mıymış diyorum:)
    benim makine gün ışığında,flashsız iyi çekiyor.O yüzden gündüz çekiyorum.
    Makinenizin modeli ne?

    ReplyDelete
  21. @Shayna bir tane sanyo xacti var vpc-cg20, bu makrosu cok iyi olan. bu resmi onunla cektim =) bir tane de babamin makinesi var dslr, pentax k100d. onun da resimleri holografik ojeleri tanittigim yazida mevcut =) o da tene cok yumusak bir goruntu veriyor ama makrosu guclu degil, bir de renkleri bunun kadar kusursuz yakalayamiyor... ben de ikisini farkli amaclar icin kullaniyorum =)

    ReplyDelete
  22. Teşekkür ederim.Bende ilerleyen günlerde makrosu iyi olan makine almak istiyorum.İyi geceler..

    ReplyDelete
  23. Nice polish (I have the Zombi dupe but didn't tried it yet) and picture!! Actually I'm happy to hear that not only my cuticles absorb any cream/butter immediately. I hate winter weather, my hand really suffer and the skin is so dry :-(

    ReplyDelete
  24. bu oyunu kardeşim oynuyo çok komik :p

    başlık bende de bi heyecan yarattı, sandım ki o yaratıkları çizeceksin. ama böyle de çok güzel olmuş.

    ReplyDelete
  25. Totally agree with your view on retouching and thanks for the effort you put into it so that we can see the polish in their true colors, preventing any gross sights.

    ReplyDelete
  26. i really need to get my hand on one of these. the color are so pretty!!! and very cute flower too!

    ReplyDelete
  27. I love this colour and finish. Looks so pretty with the flowers too, they add the right touch of girlyness to balance out the mucky colour.

    And I don't see why editing photos is something to be ashamed of either. Your photos look brilliant, they are easily some of the best around.

    ReplyDelete
  28. Gorgeous manicure! Love that color :)

    ReplyDelete
  29. First of all, your nails look amazing and your cuticles are gorgeous! :D I love how you keep your nails short and medium, because sooo many bloggers have nails as long as .. well, something :b and it just gets a bit nasty.
    Anyway, I couldn't agree more with you on the photo thing :) what needs to be retouched, retouch it, but no need for more than that. Your photos always look perfect, great job!!! :)
    xoxo

    ReplyDelete
  30. That's a lovely green colour! I am also addicted o Plants VS Zombies! I completed the entire game on the same night I downloaded it and have recently completed all the achievements. It's a really fun game :)

    ReplyDelete
  31. I really want to play Plants vs. Zombies now...too bad I'm at work, but I'll have to check this out at home.

    ReplyDelete
  32. I've wanted to start editing but I don't have time or else I'd do it. Pretty mani! I love this flowery look with that shade!

    ReplyDelete
  33. agreed with the others, great colour. Personally I'd love to see your nails without polish. Like someone else said, you keep them at such a great length (a lot of people's are farrrr too long in my opinion) and it'd be interesting to see yours!

    ReplyDelete
  34. Thank you for the feedback, everyone =) <3 Sorry for my late reply!

    ReplyDelete
  35. HOLY SHIZ!! i never wanted this polish before but seeing your pics made me fall in love with it and now i think i need to go on a search for it!!!

    ReplyDelete
  36. I agree about the editing. I'm glad you're honest about it though because I always wonder this about other bloggers but never really dared asked them.

    I LOVE plants vs zombies lol. There was a time recently where I was addicted to it - playing it for hours straight.

    I tagged you with the Stylish Blogger Award. :)

    ReplyDelete
  37. Deniz, wow! I love it! I love your manis. So beautiful and creative! Love the color, the stickers, everything about it. And you know what? These are the colors of my Samba School and I will adopt this Carnival! You gave me this brilliant idea!

    ReplyDelete
  38. Thank you so much, guys! Glad there are so many Plants vs Zombies players =DD And wow, @Patricia, I didn't expect this to come! =D It's really an honor, thank you! =D

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ShareThis