Review: Alix Avien Nail Deco Black & Blue | Emerald Sparkled

Wednesday, December 15, 2010

Review: Alix Avien Nail Deco Black & Blue

Today I'm going to review two of the Alix Avien Nail Deco polishes, which crackle when layered on top of another polish. I've got two colors, black and blue. There is also a white and a pink one, but white somehow looked too chalky for my taste, and I thought it was pretty limited what I can do with a pink crackle polish. Maybe I'll go and get them sometime.


These polishes retail for about $3.5, and they don't really "crackle", they more of "shatter" like OPI Black Shatter or Barry M Instant Nail Effect. If you apply a very thin coat, the pattern will look finer, with smaller individual pieces; and as the coat you apply gets thicker, you will have deeper cracks and bigger pieces on your nail. I prefer to apply a moderately thick coat.


Pinky to index: Black over Essie Lilacism (left matte), Blue over Orly Mint Mojito (left matte), Black over Essie Flirt (applied topcoat) and Blue over China Glaze Sun Worshipper (applied topcoat). I personally prefer the look matte, but when left like that, the crackled parts seem to peel easily. The overall effect looks pretty nice when glossy, too. If you only need it matte, maybe you can run over it with a glossy topcoat first, then again with a matte one.
I like blue over greens, yellows and oranges; and black over everything, from reds to purples to gold and silver.
I think everyone needs at least one crackle polish, and I prefer black. It looks really nice and rock'n roll on short nails with silver chrome polish on! =) It's also a great alternative if you're really bored of your manicure and don't have time to change it. Crackle is the new black! =)

Bugün Alix Avien Nail Deco ojelerinden mavi ve siyah olanlarını göstereceğim. Bildiğiniz gibi bu ojeler, başka bir ojenin üzerine sürüldüğü zaman kırılmaya başlıyorlar. Dört renk olarak piyasaya sürüldüler, ancak bende şu an iki tanesi var, siyah ve mavi. Beyaz ve pembesi de var, ama beyaz bana biraz kireç gibi geldi, pembeyle ise yapılabilecek renk kombinasyonlarının biraz sınırlı olduğunu düşündüm. Onları da artık daha sonra alırım.
Bu ojelerin satış fiyatı 4,95 TL. Almak istiyorsanız şu an için Taksim Erkul Kozmetik'de bulabilirsiniz. Bence bu ojeler "çatlamaktan" ziyada "kırılıyor", yani OPI Black Shatter ya da Barry M Instant Nail Effect gibi. Çok ince bir kat sürünce desen de ince yapılı, küçük ve bol parçalı oluyor; sürdüğünüz kat kalınlaştıkça ise daha büyük parçalı, daha az kırıkları olan bir desen oluşuyor. Ben orta kalınlıkta bir kat uygulamayı tercih ediyorum.
Serçe parmaktan işaret parmağa doğru: Siyah Nail Deco Essie Lilacism üzerine (mat bıraktım), Mavi Nail Deco Orly Mint Mojito üzerine (mat bıraktım), Siyah Nail Deco Essie Flirt üzerine (cila sürdüm) ve Mavi Nail Deco China Glaze Sun Worshipper üzerine (cila sürdüm). Doğal sürülmüş hali mat olarak kuruyor, ben de bu görünümü seviyorum. Ama bu şekilde bırakınca kırılan parçalar biraz çabuk soyuluyor. Genel olarak cila sürülünce de güzel duruyor ama illa ki mat olsun istiyorsanız, önce korumak için normal cila sürüp sonra mat cila sürmeyi deneyebilirsiniz.
Mavi olanı sarı, yeşil turuncu gibi renklerin üzerinde beğeniyorum; siyah olan ise her renkle yakışıyor, özellikle kırmızı, mor, gümüş, altın gibi renklerle.
Bence herkesin en azından bir tane kırılan ojesi olmalı, tek bir tane alayım diyorsanız siyah alın. Kısa, gümüş rengi tırnağın üzerine siyah sürünce Rock'n Roll bir görünüm oluşuyor =) Ayrıca ojenizden sıkıldıysanız ve silmeye vakit yoksa üzerine bir kat sürüp görünümü tamamen değiştirebilirsiniz. =)

20 comments:

  1. These are very cool. :) I'm still holding out for the Katy Perry polish!

    ReplyDelete
  2. Erkul Kozmetik de ne meshur oldu, degil mi?

    ReplyDelete
  3. @Rachel Marie this one looks a lot like the Katy Perry one =)))
    I'm in love with two polishes from her line!
    @Öykü sorma bir de şu yurtdışına ithal edip bize koklatmadıkları ojelerini getirseler ne güzel olacak...

    ReplyDelete
  4. parlatıcılı haline ısındım sanki :D bende süreyim bari :D

    ReplyDelete
  5. sarı ve turuncu üzerinde en güzeli. çok çılgın olmuş ben de böyle dolaştım geçen gün =)

    ReplyDelete
  6. I LOVE it over the yellow! That looks so cool.

    ReplyDelete
  7. I really want a crackle polish! I hope they sell them one day in my country :).

    ReplyDelete
  8. cok tesekkur ederim begendiginize sevindim =) ben de begendim degisik, ara sira yapmak icin guzel =)
    thank you so much, guys! =)

    ReplyDelete
  9. Laciverti de çok güzelmiş, siyah alsam yeter diye düşünüyordum ama bulursam ikisini de alırım :)

    ReplyDelete
  10. @Başak mavi yesillerle falan cok canli guzel duruyor =) ben belki pembeyi de alirim ama zaten pembeyi alirsam beyazi da birakmam gibime geliyor =D
    @Leslie it's much fun to apply the polish over everything & watch it crackle =D

    ReplyDelete
  11. Love the crackle effect..I hope the Katy Perry polishes don't disappoint!

    ReplyDelete
  12. ah im in love with these! this cracle effect looks amazing! i will add a crackle polish to my giveaway definiately!

    ReplyDelete
  13. These look strangely fantastic, very nice.

    ReplyDelete
  14. Thank you guys =) I'm sure the Katy Perry polish will behave just the same way =)

    ReplyDelete
  15. İnce katta sürülse daha fazla çatlayıp daha değişik olabilirmiş. Alırsam pembe,siyah ve cilalı uygulamayı düşünüyorum :)

    ReplyDelete
  16. @omgnoodles it's pretty =)
    @tansumut haklisin ince surunce asiri fazla parcaya ayriliyor ama nedense o goruntu beni pek sarmadi... ben orta boy parcali halini daha cok sevdim =)

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ShareThis